Mi a pergola?

A pergola már az ókorban is egy közkedvelt árnyékolási technika volt, melyeket a lakó – vagy más jellegű épületekhez csatolva építettek meg, árnyékolás céljából. A pergola egy egyszerű szerkezet: függőlegesen elhelyezett tartó oszlopokon vannak elhelyezve gerendák. Közkedvelt megoldás volt az árnyékolás megoldása növények felfuttatásával, mely nem mellesleg kifejezetten esztétikus látványt nyújt, megnyugtatja az embert a buja növényzet látványa.

Kezdetekkor a pergola szerkezetek fából készültek. Ami nem meglepő, hisz évszázadokkal ezelőtt az építőanyagot a kő és a fa jelentette. Értelemszerűen a tartóoszlopok és a gerendák fából készültek, hiszen nagyon könnyű megmunkálni és maga az elkészült szerkezet is könnyű.  Azonban a fa a környezet viszontagságainak hosszú távon nem tud ellenállni. A tűző nap erőteljesen szárítja, a csapadék által (és leginkább a kettő váltakozása) pedig megszívja magát vízzel. A kettő együtt pedig már rövidtávon is annyira megviseli, hogy előbb-utóbb elkezd rohadni és ez által hamarosan cserélni kell. Persze ki lehet tolni a faszerkezetek élettartamát különböző kezelésekkel, azonban sajnos ez sem jelent végleges megoldást.

Alumínium pergola

A technika és ezáltal a gyártási technológiák rohamos fejlődése arra késztette a szakembereket, hogy időt állóbb és strapabíróbb szerkezetet fejlesszenek ki. Az alumínium az újkori építészet zseniális ötlete, ami az anyagfelhasználást illeti. Az alumínium egy könnyűfajsúlyú anyag, melyet megmunkálni is könnyű. Megmunkálhatóságának köszönhetően szinte bármilyen forma kialakítható, így minden elképzelés megvalósítható, melyet az ügyfelek szeretnének. Ezen kívül az alumínium pergola a lehető leg igénytelenebb szerkezet olyan szempontból, hogy megépítése után gyakorlatilag semmilyen kezelést nem igényel.

Keressen minket a legjobb árakért

Ingyenes árajánlatot kérek

Alumínium pergola bármilyen színben

Az alumínium szerkezetek bármilyen színben legyárthatóak, erre már megvan a megfelelő technológia. Ennek köszönhetően pedig nincs lehetetlen. Bármilyen formavilág és színvilág  a kívánság az igények megvalósíthatóak.

Kérjen bátran ajánlatot a Partner-Doors Kft-től, az általunk gyártott minőség garancia arra, hogy Ön évtizedekig élvezheti termékeinket!

Az alumínium pergola gyártása nálunk rutin feladat. Megrendeléseink többségét azonban az alumínium télikertek és teraszbeépítések teszik ki, mi ebben vagyunk piacvezetők már két évtizede!

Keressen minket a legjobb árakért

Ingyenes árajánlatot kérek