Alumínium függönyfal – mi is az a függönyfal?

A függönyfal a modern építészet egyik legizgalmasabb vívmánya. Egy építészeti remekmű mely számtalan előnnyel rendelkezik és egyedi megjelenése okán vonzza a tekinteteket. A képlet egyszerű: a tartó szerkezetet kitöltő anyag többrétegű biztonsági üveg, mely felváltja a mindenkori fal anyagát. A függönyfalak hőszigetelő képessége nem marad el a klasszikus falak ezen tulajdonságaitól és rendelkezik olyan előnyökkel, melyekkel a z eddig használt fal szerkezetek nem.  Úgy, ahogy a télikertek és teraszbeépítések esetében, az alumínium függönyfal létjogosultságát és előnyeit is az óriási üvegfelületek és nyílászárók megléte jelenti mindamellett, hogy a klasszikus homlokzat/fal funkcióit is ellátják.

Az alumínium függönyfalak funkciói és előnyei

Köztudott, hogy a természetes fény és maga a természet közelsége abszolút jótékony hatással van az ember elméjére és szervezetére. Az emberi teljesítőképesség kiaknázása érdekében már régóta úgy építik az irodaházak többségét, hogy azok homlokzata függönyfalból – minél nagyobb felületen természetes fényt beengedő szerkezetből – áll. Az alumínium függönyfalak alkalmazása az építészetben és azon belül az irodaházak építése esetében lehetővé teszi, hogy a nappali természetes fény beáramlása által csökkenthető legyen a mesterséges megvilágítás. A plusz természetes fényhozam  közvetlen hatása az irodaházakban dolgozók közérzetének jobbá tétele, ezáltal teljesítményük növelése.

Az alumínium függönyfalak építésével energiát takaríthatunk meg

A függönyfalak segítségével energiát takaríthatunk meg. A beáramló fény kiváltja a mesterséges megvilágítást, amíg a nap bevilágítja a helyiséget. A megfelelő biztonsági üvegek alkalmazása pedig egyrészt garantálja a bent tartózkodók biztonságát, másrészt a hőszigetelő nyílászárók beépítésével a szellőzést, a friss levegő beáramlását is könnyű biztosítani. A hőszigetelt rendszerrel a hőenergia megtakarítása is könnyű, hiszen a napközben „csapdába ejtett” napenergia felhasználható a helyiségek megfelelő hőmérsékleten tartására.  


Keressen minket a legjobb árakért

Ingyenes árajánlatot kérek

Alumínium függönyfalak a modern építészetben

Az építészet rohamosan fejlődik az utóbbi évek technikai, technológiai vívmányainak köszönhetően. Ennek egyik ékes példája az alumínium egyre gyakoribb és sokszínűbb felhasználása. Az alumínium könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen formavilág kialakítható, az épületek lezárása szinte minden esetben, bármilyen formában megoldható. A szintén alumínium nyílászárók – melyek a Partner-Doors Kft. esetében szintén saját üzemben készülnek – adják a csodálatos látványt a bent tartózkodóknak, a grandiózus és esztétikus homlokzatot az épület előtt elhaladóknak. Mindemellett ezek a megoldások tökéletesen biztonságos szerkezetek. Felhasználásuk egyre elterjedtebb irodaházak, bemutatótermek és manapság már lakójellegű épületek építésekor is. Legyen az egy lépcsőház a társasházban, vagy többszintes ház homlokzata, az alumínium függönyfalak alkalmazása, terjedése elkerülhetetlen.

Cégünk nem csak függönyfalakat készít. Kérje bátran ajánlatunkat télikert építésre, teraszbeépítésre, alumínium nyílászáróra, előtetőre vagy éppen kocsibeállóra! Rendelje a gyártótól a terméket és a beszerelést, mellyel sokat spórolhat!

Használja ki havi akcióinkat, kérje most ajánlatunkat itt! 

Keressen minket a legjobb árakért

Ingyenes árajánlatot kérek